Domaine des Baumard Quarts de Chaume

Domaine des Baumard Quarts de Chaume (doos van 3 flessen)

Carte Turquoise Baumard Cremant de Loire

Carte Turquoise Baumard Crémant de Loire (doos van 6 flessen)

Clos du Papillon Savennières Baumard (doos van 6 flessen)

€ 231,00
SKU
RES-070111

Domaine des Baumard Clos du Papillon Savennières

Is een heerlijke witte Franse Loire wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze wijn is gemaakt van Chenin Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 8°C and 12°C.

Domaine des Baumard

Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een van de beste wijnproducenten in de Loire vallei. Florent wordt door vele toonaangevende wijnmagazines gezien als enig in zijn soort. Hij maakt verschillende cuvées van Savennières, de grote droge chenin blanc, naast zeer mooie Coteaux de Layon. Het domein werkt biologisch, zonder certificering. Florent Baumard vindt dat menselijke interventie in zowel wijngaard als wijnkelder mogelijk moet blijven. Zijn Quarts de Chaume is een echte icoon in de internationale wijnwereld; deze wijngaard is recent verheven tot de status van grand cru!

Baumard Clos du Papillon Savennières

Deze Franse Loire wijn is een heel licht goudgele wijn met een grijs zweempje. Complexe en expressieve neus, met een verrassende, romige en bijna toffee-achtige ondertoon, typisch van de combinatie rijpe chenin blanc + mineraliteit van het Savennières terroir. Schijn bedriegt, deze wijn heeft geen houtopvoeding gehad! Na enige tijd luchten komen de vruchtenaroma’s los, met appel, peer en kweepeer in de hoofdrol, ondersteund door subtiele nuances van honing. Op de tong is het een zeer zuivere, frisse, minerale, vlezige, rond en zacht fruitige wijn. Indrukwekkende, minerale finale.

Wijn - Spijs

Deze wijn versterkt en veredelt de smaak van de gerechten. Verrassend bij sushi en sashimi (voorzichtig met gember en wasabi) en licht gerookte zalm. Verrukkelijk bij dunne plakjes rauwe coquilles met oscietra kaviaar en oesterblad of oester tartaar, al dan niet vergezeld door wat aspergepuntjes. 

95 punten Wine Enthousiast, 91 punten Wine Spectator.

Meer informatie
Product Clos du Papillon Savennières Baumard
Land Frankrijk
Producent Domaine des Baumard
Type Witte wijn, Biologisch, Vegan
Regio Loire
Druivensoort Chenin Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 38,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl