Domaine des Baumard Quarts de Chaume

€ 79,95
SKU
RES-070102
Domaine des Baumard Quarts de Chaume is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 1

Domaine des Baumard Quarts de Chaume 

Domaine des Baumard Quarts de Chaume is een zoete witte wijn geproduceerd in de gelijknamige appellatie Quarts de Chaume, gelegen in de Loire-vallei, Frankrijk.

Quarts de Chaume is een kleine en prestigieuze appellatie binnen de Coteaux du Layon-appellatie, gespecialiseerd in de productie van edelzoete wijnen. Het staat bekend om zijn unieke microklimaat en bodem, ideaal voor het rijpen van druiven met edele rotting, ook wel bekend als "botrytis cinerea".

Domaine des Baumard Quarts de Chaume wordt gemaakt van de Chenin Blanc-druif, een druivenras dat goed gedijt in de Loire-vallei en bekend staat om zijn vermogen om wijnen met een uitstekende zuurgraad en complexiteit te produceren. De wijn wordt gemaakt van met de hand geoogste druiven die zijn aangetast door edele rotting. Dit proces zorgt voor een concentratie van suikers en aroma's in de druiven, wat resulteert in een wijn met een intense zoetheid en complexe smaakprofiel.

Quarts de Chaume-wijnen van Domaine des Baumard zijn rijk en weelderig, met aroma's van gedroogd fruit, honing, gekonfijte citrusvruchten en bloemen. Ze hebben een perfecte balans tussen zoetheid en levendige zuurgraad, waardoor de wijn frisheid en verfijning behoudt.

Wijn - Spijs

Deze wijnen zijn ideaal als dessertwijnen en kunnen goed samengaan met gerechten zoals foie gras, blauwe kazen, fruitdesserts en gebak. Ze kunnen ook op zichzelf worden genoten als een bijzondere traktatie.

Domaine des Baumard Quarts de Chaume

Domaine des Baumard Quarts de Chaume is een heerlijke witte Franse Loire wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze wijn is gemaakt van Chenin Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 8°C en 10°C.

Domaine des Baumard

Domaine des Baumard is een wijnmakerij gelegen in de Loire-vallei, in Frankrijk. Het staat bekend om zijn productie van hoogwaardige wijnen, vooral droge en zoete witte wijnen. Het domein werd opgericht in 1634 en wordt vandaag de dag geleid door de familie Baumard.

Domaine des Baumard heeft wijngaarden in verschillende appellaties in de Loire-regio, waaronder de appellation Quarts de Chaume, die bekend staat om het produceren van enkele van 's werelds beste zoete wijnen. De wijnen van Domaine des Baumard worden gemaakt van druivenrassen zoals Chenin Blanc voor de witte wijnen, en soms Cabernet Franc voor de rode wijnen.

De wijnen van Domaine des Baumard worden gewaardeerd om hun finesse, elegantie en het vermogen om te rijpen. Ze worden vaak beschreven als evenwichtig, met mooie zuurgraad en complexe aroma's. De zoete wijnen van het domein zijn bekend om hun intensiteit en rijkdom, met aroma's van rijp fruit, honing en gekonfijte citrusvruchten.

Domaine des Baumard wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde producenten in de Loire-regio en heeft vele onderscheidingen en prijzen ontvangen voor de kwaliteit van zijn wijnen. Het is ook betrokken bij duurzame wijnbouwpraktijken, met een nadruk op biologische landbouw en milieubescherming.

Meer informatie
Product Domaine des Baumard Quarts de Chaume
Land Frankrijk
Producent - Brand Domaine des Baumard
Type wijn Wit, Dessert, Biologisch, Vegan
Regio Loire
Druivensoort Chenin Blanc
Prijs per fles € 79,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1