Corte Giara Ripasso Valpolicella Classico Superiore

Corte Giara Ripasso Valpolicella

Corte Giara Valpolicella

Corte Giara Valpolicella

Corte Giara Soave

€ 9,75
SKU
Sl-1904
Corte Giara Soave is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Corte Giara Soave

Corte Giara Soave is een witte wijn afkomstig uit de Soave-regio in Veneto, Italië. Deze wijn is gemaakt van de Garganega-druivensoort, die typisch is voor de regio en bekend staat om zijn frisheid en levendige karakter.

Corte Giara Soave heeft een bleekgele kleur met groenachtige reflecties. In de neus biedt de wijn verfrissende aroma's van wit fruit, zoals perzik, peer en citrus, samen met florale tonen en een vleugje kruiden. Op het gehemelte is de wijn droog, licht tot medium bodied en goed in balans, met levendige zuren die de frisheid versterken. De smaakprofielen omvatten opnieuw wit fruit, aangevuld met minerale tonen en een subtiele amandelachtige bitterheid op de afdronk.

Over het algemeen is Corte Giara Soave een toegankelijke en verfrissende witte wijn die plezierig is om te drinken. Het vertegenwoordigt de kenmerkende stijl van Soave-wijnen, waarbij de nadruk ligt op frisheid, fruitigheid en drinkbaarheid.

Wijn - Spijs

Corte Giara Soave is een veelzijdige wijn die goed samengaat met verschillende gerechten. Het is een uitstekende keuze als aperitiefwijn en kan ook worden genoten bij lichte voorgerechten, salades, visgerechten en gevogelte. De verfrissende zuurgraad en het fruitige karakter van de wijn maken het een uitstekende partner voor zomerse gerechten en gerechten met een mediterrane flair.

Corte Giara Soave

Corte Giara Soave is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Veneto. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Corte Giara - Allegrini van Garganega en Chardonnay druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Corte Giara

Corte Giara is een wijnhuis in de regio Veneto in Noord-Italië. Het is opgericht in 1989 door de familie Allegrini, die al sinds de 16e eeuw actief is in de wijnbouw. Corte Giara werd geboren uit de wens om het wijngamma van de familie uit te breiden met wijnen die toegankelijker zijn in prijs en stijl, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

Corte Giara werkt samen met een netwerk van geselecteerde druiventelers in verschillende gebieden in Veneto. Hierdoor kunnen ze een breed scala aan wijnen produceren, gemaakt van zowel inheemse als internationale druivenrassen. De focus ligt op het produceren van wijnen die fris, fruitig en goed gebalanceerd zijn, met behoud van de typische kenmerken van de druif en het terroir.

Meer informatie
Product Corte Giara Soave
Land Italië
Producent - Brand Corte Giara
Type wijn Wit
Regio Veneto
Druivensoort Overige druiven wit
Prijs per fles € 9,75
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1