Montes Alpha Pinot Noir

Montes Alpha Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Montes Reserva Chardonnay

Montes Reserva Chardonnay (doos van 6 flessen)

Montes Reserva Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

€ 50,70
SKU
DGS-29144

Montes Reserva Cabernet Sauvignon

Is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute top producenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Reserva Cabernet Sauvignon

Is een robijnrode wijn met intense aroma's van cassis en aardbeien, zwarte kersen confiture en chocolade. De hout aroma's domineren niet, maar zijn wel herkenbaar op de achtergrond. Stevige en rijpe tannine, maar toch zacht en vriendelijk. Een lange fruitige afdronk.

De wijn wordt modern gemaakt om de fruitigheid naar voren te laten komen. Hij rijpt gedurende 6 maanden op oude en nieuwe Amerikaanse eiken vaten.

Wijn - Spijs

Te serveren bij gegrilde vleesgerechten en belegen kaassoorten. De wijngaarden liggen in Colchagua Valley. Deze vallei heeft eigen unieke natuurlijke karakteristieken die zich in de wijn uiten in fruitigheid en zuiverheid.

Meer informatie
Product Montes Reserva Cabernet Sauvignon
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 8,45
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl