Montes Alpha Carmenere

Montes Alpha Carmenère

Montes Cherub Syrah Rosé

Montes Cherub Syrah Rosé

Montes Alpha Pinot Noir

€ 17,50
SKU
DGS-29265
Montes Alpha Pinot Noir is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Montes Alpha Pinot Noir

Montes Alpha Pinot Noir is een rode wijn van Montes Winery uit Chili. Deze wijn is gemaakt van de Pinot Noir-druif, een delicate en veeleisende variëteit die bekend staat om zijn elegante karakter en complexe smaken.

De Montes Alpha Pinot Noir wordt geproduceerd met druiven afkomstig van wijngaarden in de Casablanca Valley en andere geselecteerde regio's in Chili. Het koele klimaat en de bodemgesteldheid van deze gebieden creëren de ideale omstandigheden voor het verbouwen van kwaliteitsvolle Pinot Noir-druiven.

In het glas heeft de Montes Alpha Pinot Noir een heldere, robijnrode kleur. Het boeket is verfijnd en expressief, met aroma's van rode bessen, kersen, aardbeien, kruiden en een subtiele hint van eikenhout. Op het gehemelte onthult deze wijn een medium body met zijdezachte tannines. De smaak is levendig en evenwichtig, met tonen van rood fruit, zoals aardbeien en frambozen, gecombineerd met delicate kruidige nuances. De wijn heeft een lange en elegante afdronk.

Met de Montes Alpha Pinot Noir toont Montes Winery zijn vaardigheid in het produceren van hoogwaardige Pinot Noir-wijnen die de delicate eigenschappen van de druif tot uiting brengen. Deze wijn belichaamt elegantie, finesse en de uitmuntende wijnbouwtraditie van Chili.

Wijn - Spijs

Montes Alpha Pinot Noir is een veelzijdige wijn die goed past bij diverse gerechten. Het is een uitstekende begeleider van gegrilde vis, gevogelte, lamsvlees en zachte kazen. Het kan ook op zichzelf worden genoten als een verfijnd glas wijn.

Montes Alpha Pinot Noir

Montes Alpha Pinot Noir is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 14°C en 16°C.

Viña Montes

Viña Montes is een gerenommeerde wijnmakerij gelegen in Chili. Het werd opgericht in 1988 door vier vrienden: Aurelio Montes, Douglas Murray, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand. Viña Montes is er trots op enkele van de beste wijnen van Chili te produceren en heeft internationale erkenning gekregen voor de kwaliteit en consistentie van hun producten.

De wijnmakerij is gelegen in de Colchagua Valley, een van de meest gerenommeerde wijnregio's in Chili. Het gebied staat bekend om zijn gunstige klimaat en diverse bodemsoorten, die ideale omstandigheden bieden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. Montes Winery maakt gebruik van duurzame wijnbouwpraktijken en streeft naar het behoud van het milieu in hun wijnproductie.

Viña Montes produceert een breed scala aan wijnen, variërend van rode en witte wijnen tot mousserende en dessertwijnen. Ze staan vooral bekend om hun iconische Montes Alpha-lijn, die enkele van hun meest geprezen en hoogwaardige wijnen omvat. Een van de bekendste wijnen van Montes is de Montes Alpha Cabernet Sauvignon, een rijke en complexe rode wijn met tonen van zwarte bessen, kersen, cacao en kruiden. Andere populaire wijnen zijn onder meer de Montes Alpha Chardonnay, Montes Twins Red Blend en Montes Outer Limits Sauvignon Blanc.

Viña Montes combineert traditionele wijnmaak technieken met moderne innovaties om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren. Ze streven ernaar om de unieke eigenschappen van de Chileense terroir te weerspiegelen in hun wijnen, met een focus op elegantie, balans en expressie.

Meer informatie
Product Montes Alpha Pinot Noir
Land Chili
Producent - Brand Viña Montes
Type wijn Rood
Regio Aconcagua Valley
Druivensoort Pinot Noir
Prijs per fles € 17,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1