Montes Alpha Carmenere

Montes Alpha Carmenère (doos van 6 flessen)

Montes Cherub Syrah Rosé

Montes Cherub Syrah Rosé (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Pinot Noir (doos van 6 flessen)

€ 95,70
SKU
DGS-29265

Montes Alpha Pinot Noir

Montes Alpha Pinot Noir is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Alpha Pinot Noir

Montes Alpha Pinot Noir is een sappige robijnrode wijn met intense geuren van aardbeien en bloemen. Een zuivere en zachte smaak in deze wijn. Deze wijn is daarom levendig en harmonieus met een zuivere en goed uitgebalanceerde smaak. Mooie zachte en ronde tannine. In de afdronk is de houtrijping subtiel aanwezig.

De bodem is arm met beperkt organisch materiaal. De combinatie van verkoelende wind uit de oceaan en Andes en de breedtegraad zorgt voor perfecte rijping van de druiven. Deze Pinot Noir wijn wordt traditioneel gemaakt. 60% van de wijn onderging rijping gedurende 12 maanden op Franse eiken vaten.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij winterse wild salades en bij gevogelte of wit vlees. Decanteren wordt aanbevolen.

Meer informatie
Product Montes Alpha Pinot Noir
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Aconcagua Valley
Druivensoort Pinot Noir
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 15,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl