Montes Alpha Pinot Noir

Montes Alpha Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Montes Reserva Cabernet Sauvignon

Montes Reserva Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Montes Cherub Syrah Rosé (doos van 6 flessen)

€ 69,00
SKU
DGS-29281

Montes Cherub Syrah Rosé

Montes Cherub Syrah Rosé is een heerlijke Chileense rosé wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van Syrah druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Cherub Syrah Rosé 

Montes Cherub Syrah Rosé  is een frisse, jonge, elegante rosé. Mooie balans. Zowel in neus als mond herkent men kruiden, aardbeien en bloemen, voornamelijk rozen en schil van sinaasappel. Rijke Rosé met veel structuur en een prachtige afdronk.

Afkomstig van de Archangel Estate in Marchigüe, gelegen in de Colchagua Valley op 18 km van de Pacific Oceaan. De bodem bestaat uit leem en klei. De druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd.

Bijzonderheden: Op bijna alle Montes wijnetiketten staan engelen afgebeeld. Dit is ontstaan door het verhaal van Douglas Murray, de in 2010 overleden business partner van Aurelio Montes. Zijn liefde voor motoren en voorliefde voor het nemen van risico's resulteerde in een aantal bijna doodervaringen. Hij geloofde dat een beschermengel hem in tijden van nood redde van de dood. In 1989 besloten Aurelio en Douglas daarom om de (bescherm)engelen op te nemen in de uitstraling van Montes. 

Wijn - Spijs

Aanbevolen bij salades met o.a. gevogelte of wit vlees. Ook heerlijk bij koude rosbief of diverse worstsoorten en jonge, romige kazen. Binnen de 2 jaar na oogst drinken.

Meer informatie
Product Montes Cherub Syrah Rosé
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rosé wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 11,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl