Cantine LUNAE

Cantine LUNAE

Cantine LUNAE

Cantine LUNAE is een wijnmakerij in Ligurië, Italië, in de provincie La Spezia. Het wijnhuis is opgericht in 1966 en produceert sindsdien hoogwaardige wijnen gemaakt van lokale druivensoorten zoals Vermentino, Albarola en Sangiovese.

Het wijnhuis heeft in totaal 45 hectare wijngaarden verspreid over verschillende gebieden in Ligurië. De wijngaarden bevinden zich in de uitlopers van de Apennijnen, met uitzicht op de Ligurische Zee. De combinatie van het terroir en het mediterrane klimaat van de regio dragen bij aan het unieke karakter van de wijnen van Cantine LUNAE.

Cantine LUNAE produceert een scala aan wijnen, waaronder witte, rode, rosé en mousserende wijnen. Een van hun bekendste wijnen is de Colli di Luni Vermentino, gemaakt van de Vermentino-druivensoort en wordt gekenmerkt door zijn heldere zuurgraad en citrusaroma's. Ze produceren ook een reeks rode wijnen gemaakt van druivensoorten zoals Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Naast hun traditionele wijnproductie staat Cantine LUNAE ook bekend om hun experimenten met wijnbereidingstechnieken. Zo maken ze een Vermentino Passito, een zoete wijn gemaakt van gedroogde Vermentino-druiven, en een Metodo Classico mousserende wijn gemaakt van Albarola-druiven.

Cantine LUNAE is een goed aangeschreven wijnmakerij die een reeks wijnen van hoge kwaliteit produceert die het unieke karakter van Ligurië laten zien.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.