López de Haro

López de Haro

Bodega López de Haro

López de Haro is een wijnmakerij gelegen in de wijnstreek Rioja in Noord-Spanje. Het wijnhuis is vernoemd naar de stichter van de stad Haro, die wordt beschouwd als de hoofdstad van de wijnstreek Rioja. López de Haro is in 2005 opgericht door de broers David en Juan López de Heredia, die afkomstig zijn uit een familie met een lange traditie in het maken van wijn in de Rioja-regio.

De wijnmakerij bezit meer dan 200 hectare wijngaarden, die zich in de subregio Rioja Alta bevinden en zijn beplant met een verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder Tempranillo, Garnacha, Graciano en Mazuelo. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400-700 meter en zijn aangeplant op bodems die rijk zijn aan kalksteen, klei en zand.

López de Haro produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. Enkele van hun meest populaire wijnen zijn de López de Haro Crianza, die is gemaakt van een mix van Tempranillo, Garnacha en Graciano druiven en 18 maanden in eikenhouten vaten heeft gerijpt, evenals de López de Haro Reserva, die is gemaakt van een blend van Tempranillo, Garnacha en Graciano druiven en rijpt 20 maanden in eikenhouten vaten.

De wijnen van López de Haro staan bekend om hun evenwicht, elegantie en complexiteit, die het unieke terroir van de Rioja-regio weerspiegelen. De wijnmakerij maakt gebruik van traditionele wijnbereidingsmethoden, waaronder lange maceratieperiodes en rijping in eikenhouten vaten, om wijnen te produceren die rijk en smaakvol zijn met behoud van een gevoel van finesse en finesse.

Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst