Anne Gros

Anne Gros

Domaine Anne Gros

Domaine Anne Gros is een wijnmakerij in Bourgondië, Frankrijk, met name in de stad Vosne-Romanée. Het wijnhuis werd in 1988 opgericht door Anne Gros, die afkomstig is uit een familie met een lange geschiedenis in het maken van wijn in de regio.

De wijngaarden van Domaine Anne Gros liggen verspreid over de Côte de Nuits en Côte de Beaune in de Bourgogne en zijn aangeplant met Pinot Noir en Chardonnay druiven. De wijnmakerij past duurzame en biologische landbouwmethoden toe, waarbij het gebruik van herbiciden en pesticiden wordt vermeden om het milieu te beschermen en druiven van hoge kwaliteit te produceren.

Domaine Anne Gros produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. Hun vlaggenschipwijn heet "Clos Vougeot", een rode wijn gemaakt van Pinot Noir-druiven van een enkele wijngaard in Vougeot, in de Côte de Nuits in Bourgondië. Deze wijn kenmerkt zich door zijn diepe robijnrode kleur, aroma's van rood fruit en kruiden, en een volle smaak met stevige tannines en een lange, complexe afdronk.

Domaine Anne Gros staat bekend om het produceren van elegante en verfijnde wijnen die het unieke terroir van de Bourgogne weerspiegelen. Het wijnhuis heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen voor hun wijnen en wordt beschouwd als een van de topproducenten in de regio.

 

 

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.