Corvo Bianco

Corvo Bianco

Domaine des 3 Dames Pouilly Fuissé 1er Cru Au Vignerais

Domaine des 3 Dames Pouilly Fuissé 1er Cru Au Vignerais

Corvo Rosso

€ 11,95
SKU
TP-330008
Corvo Rosso is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Corvo Rosso

Corvo Rosso heeft een levendige robijnrode kleur, met granaatrode nuances. Zijn geur is intens, complex, kersachtig, etherisch en aangenaam en zijn smaak is droog, vol, aangenaam wijnachtig, evenwichtig en vasthoudend.

Samen met Corvo Bianco was Corvo Rosso de eerste wijn die in 1824 op Sicilië werd gebotteld en is vandaag de dag een van de meest geliefde wijnen dankzij zijn vermogen om altijd modern te zijn. Deze wijn heeft een volle en zachte smaak, is het de perfecte uitdrukking van het druivenras en ideaal voor elke dag op tafel.

Deze wijn staat bekend om zijn toegankelijke karakter en wordt vaak gewaardeerd door liefhebbers van Italiaanse rode wijnen.

Wijn - Spijs

Deze wijn gaat fantastisch samen met gegrild vlees, wildgerechten en half rijpe kazen.

Corvo Rosso

Corvo Rosso is een Italiaanse rode wijn uit Sicilië van wijnhuis Corvo. Deze wijn is gemaakt van een blend van lokale Siciliaanse rode druivenrassen.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.

Corvo

Corvo is een bekend wijnhuis dat gevestigd is op het prachtige eiland Sicilië, dat zich in het zuiden van Italië bevindt. Sicilië staat bekend om zijn lange geschiedenis van wijnproductie en het eiland herbergt een verscheidenheid aan druivenrassen en wijnstijlen. Corvo is een van de toonaangevende wijnproducenten in de regio en heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van kwaliteitswijnen. Het wijnhuis Corvo produceert zowel witte als rode wijnen, vaak gemaakt van inheemse druivensoorten die goed gedijen in de Siciliaanse terroir.

De wijnen van Corvo zijn populair vanwege hun karakteristieke smaakprofielen en hun vermogen om de unieke kenmerken van de Siciliaanse wijncultuur te weerspiegelen. Corvo heeft bijgedragen aan de groeiende reputatie van Sicilië als een belangrijk wijnproducerend gebied in Italië en heeft wijnliefhebbers over de hele wereld weten te bekoren met hun Siciliaanse wijnen.

Sicilië wijn

Het eiland Sicilië is uniek gelegen halverwege Italië en Spanje. Sicilië is het grootste eiland in de Mediterrane zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen. 

Meer informatie
Product Corvo Rosso
Land Italië
Producent - Brand Corvo Vini
Type wijn Rood
Regio Sicilië
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 11,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl