Dopff Crémant D'Alsace Cuvée Julien Brut (doos van 6 flessen)

€ 88,50
SKU
MON-769007

Dopff Crémant D'Alsace Cuvée Julien Brut

Is een heerlijke witte Franse Elzas mousserende wijn van het wijnhuis Dopff au Moulin uit Riquewihr Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Pinot Blanc en Auxerrois druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de  8°C and 12°C.

Dopff au Moulin

Al sinds de 17'e eeuw is de familie Dopff gevestigd in het wonderschone plaatsje Riquewihr, gelegen in het hart van de Elzas; en al die tijd houden de Dopff’s zich, van vader op zoon, bezig met het maken van wijn. In de 19'e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familie wijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas. De Dopff’s hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn ‘méthode traditionelle’, naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d’Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d’Alsace. Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie.

Dopff Crémant D'Alsace Cuvée Julien Brut

Deze Franse sparkling wijn is helder, fonkelend van kleur met een fijne mousse. Deze mousserende wijn heeft een zacht fruitige, elegante, bloemige en licht notige geur. De smaak is delicaat, verfijnd droog, sprankelend en subtiel.

Deze cuvée is een hommage aan Monsieur Julien Dopff, de pionier van de méthode traditionelle in de Elzas. De basis voor deze wijn is een heel lichte persing van de hele trossen: slechts 100 l per 150 kg druiven. De eerste vergisting vindt plaats in cuvees. De tweede vergisting vindt plaats in de fles, geheel volgens de ‘méthode traditionelle’. Rijping op de fijne lie in de fles: ca. 18 maanden. Tot slot krijgt de wijn een dosage van niet meer dan 7 g/l (waar max 12 g/l is toegestaan).

Wijn - Spijs

Uitstekend als aperitief, als basis voor Kir Royal, diverse hapjes met vis, fijne ham en Elzasser zuurkool.

 

Meer informatie
Product Dopff Crémant D'Alsace Cuvee Julien Brut
Land Frankrijk
Producent Domaine Dopff au Moulin
Type Sparkling
Regio Elzas
Druivensoort Auxerrois, Pinot Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl