Graham's Late Bottled Vintage

Graham's Late Bottled Vintage (doos van 6 flessen)

Calem Fine Tawny Port

Calem Fine Tawny Port (doos van 6 flessen)

Graham's Six Grapes Port (doos van 6 flessen)

€ 113,70
SKU
VER-0531560

Graham's Six Grapes

Graham's Six Grapes is een port gemaakt van onder meer Touriga Nacional, Sousão, Tinta Amarela, Tinta Barroca en Touriga Franca druiven.

W & J Graham's

Is het verhaal van twee families gedurende drie eeuwen. Al bijna tweehonderd jaar is W & J Graham's een onafhankelijk familiebedrijf dat bekend staat om de productie van de beste Portwijnen.

Graham's is altijd een pionier geweest. Graham's was een van de eerste havenbedrijven die in 1890 in zijn eigen wijngaarden in de Douro-vallei in Portugal investeerde en is nu toonaangevend op het gebied van innovatie in wijnbereidingstechnieken. Vandaag delen vijf Symington-neven en nichten de verantwoordelijkheid voor elk aspect van het bedrijf en maken ze persoonlijk de wijnen van Graham. Ook zij zijn al vele generaties betrokken bij Port en de Douro, met voorouders uit het midden van de 17e eeuw.

Graham's Six Grapes

Graham's Six Grapes wordt voornamelijk gemaakt van druiven afkomstig van de Quinta Dos Malvedos. In de Graham's Lodge, aangekocht in 1970 door de familie Symington, trof men een aantal 'pipes' (vaten) gemerkt met het opvallende druiven trosje. Graham’s Six Grapes Reserve Port was oorspronkelijk de ‘huis Port’ van de Graham’s familie.

Deze port heeft een stevige body en een rijk parfum van rijpe pruimen en zwarte kersen, een volle smaak met veel structuur en een lange sappige afdronk. Traditionele vinificatie met lagering gedurende 4 tot 5 jaar op eiken vaten in de lodges van Vila Nova de Gaia.

De 6 druiven op het etiket zijn een soort van kwaliteitsindicatie, die de familie van oudsher gebruikte. Hoe meer druifjes hoe beter en 6 was de max. Deze port werd bij voorkeur door de familie zelf gedronken. In tegenstelling tot een Vintage Port kunt u Six Grapes tot ongeveer een maand na opening drinken om maximaal van de kwaliteit van deze Port te kunnen genieten.

Wijn - Spijs

Combineer Six Grapes met een keur aan stevige uitgesproken kaassoorten als de blauwschimmel Stilton, maar ook in combinatie met chocolade (desserts) is de Port heel bijzonder.

Meer informatie
Product Graham's Six Grapes Port
Land Portugal
Producent Grahams Port
Type wijn Port
Regio Douro
Druivensoort Overige druiven rood
Aantal flessen 6
Prijs per fles € 18,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl