Fritz Haag Riesling Trocken

Fritz Haag Riesling Trocken

Heymann-Lowenstein Riesling F

Heymann-Lowenstein Riesling F

Heymann-Löwenstein Schieferterrassen Riesling Trocken

€ 34,95
SKU
RES-34371
Heymann-Löwenstein Schieferterrassen Riesling Trocken is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 1

Heymann-Löwenstein Schieferterrassen Riesling Trocken

Heymann-Löwenstein Schieferterrassen Riesling Trocken is een droge witte wijn geproduceerd door Heymann-Löwenstein in de Moezelstreek in Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Riesling-druiven die groeien op de steile leisteenterrassen van de regio, bekend als "Schieferterrassen".

Schieferterrassen Riesling Trocken toont de unieke kenmerken van de leisteenbodems van de Moezel. Het is een wijn met een prachtige balans tussen fruitigheid, zuurgraad en mineraliteit. De leisteenbodem draagt ​​bij aan de uitgesproken minerale tonen van de wijn en voegt complexiteit en diepte toe aan het smaakprofiel.

Met zijn droge stijl is deze Riesling levendig en verfrissend in de mond. Het vertoont typisch aroma's van citrusvruchten, groene appel en steenvruchten, aangevuld met hints van bloemige en kruidige nuances. De zuurgraad van de wijn zorgt voor een levendige ruggengraat en een frisse, zuivere afdronk.

Deze wijn heeft het potentieel om gracieus te verouderen, waardoor zijn smaken en aroma's in de loop van de tijd kunnen evolueren en ontwikkelen. Of hij nu in zijn jeugd wordt gedronken of na een paar jaar in de kelder te hebben gestaan, Heymann-Löwenstein Schieferterrassen Riesling Trocken biedt een heerlijke uitdrukking van het unieke terroir en het wijnbereidingsvakmanschap van de Moezel.

Wijn - Spijs

Schieferterrassen Riesling Trocken is een veelzijdige wijn die op zichzelf gedronken kan worden als verfrissend aperitief of in combinatie met een breed scala aan gerechten. De levendige zuurgraad en het minerale karakter maken het een uitstekende match voor zeevruchten, zoals gegrilde vis, schaaldieren of pasta met zeevruchten. Het past ook goed bij gevogelte, salades en lichte vegetarische gerechten.

Heymann-Löwenstein Schieferterrassen Riesling Trocken

Heymann-Löwenstein Schieferterrassen Riesling Trocken is een heerlijke witte Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Heymann-Löwenstein. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C. 

Heymann-Löwenstein

Heymann-Löwenstein is een gerenommeerd wijnhuis in de Moezel-regio van Duitsland. Het wijnhuis is opgericht door de families Heymann en Löwenstein en staat bekend om zijn hoogwaardige wijnen, met name Riesling.

Heymann-Löwenstein richt zich op het produceren van terroir gedreven wijnen die de expressie van de wijngaarden en de specifieke kenmerken van het gebied weerspiegelen. Ze werken volgens biologische en biodynamische principes om de natuurlijke balans in de wijngaarden te behouden.

De wijnen van Heymann-Löwenstein staan bekend om hun complexiteit, mineraliteit en verfijning. Ze hebben vaak intense aroma's van citrusfruit, steenfruit, bloemen en kruiden. Op het gehemelte tonen ze een levendige zuurgraad, een goede concentratie en een lange afdronk.

Meer informatie
Product Heymann-Löwenstein Schieferterrassen Riesling Trocken
Land Duitsland
Producent - Brand Weingut Heymann-Löwenstein
Type wijn Wit
Regio Moezel
Druivensoort Riesling
Prijs per fles € 34,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 3