Alois Lageder Pinot Bianco

Alois Lageder Pinot Bianco (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Pinot Grigio

Alois Lageder Pinot Grigio (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 99,00
SKU
RES-1258

Alois Lageder Chardonnay

Alois Lageder Chardonnay is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Chardonnay druiven.

Alois Lageder

Het familielandgoed Alois Lageder staat synoniem voor de hoogste kwaliteitsstandaard in de wijnbouw en wijnbereiding, voor een duurzame, holistische bedrijfsfilosofie en voor een breed spectrum aan culturele en artistieke activiteiten. Opgericht in 1823 en nu geleid door Alois Lageder en Alois Clemens Lageder, die de vijfde en zesde generatie van familiebezit vertegenwoordigen, combineert het landgoed traditie en innovatie. Het wijnassortiment van Alois Lageder vertegenwoordigt de buitengewone diversiteit van de regio Alto Adige en het brede scala aan druivensoorten. De wijnen worden gemaakt van druiven die worden geteeld in de wijngaarden van de familie Lageder, ongeveer 50 hectare, die worden verbouwd volgens biodynamische principes en van druiven die worden geteeld in de wijngaarden die eigendom zijn van langdurige samenwerkende druiventelers. Deze nauwe samenwerking met contractuele wijnboeren uit verschillende gebieden in Alto Adige vormt een fundamenteel onderdeel van de geschiedenis van het bedrijf. De duurzame benadering van landbouw werd ook uitgebreid tot de architectuur van de wijnmakerij.

Alois Lageder Chardonnay 

Alois Lageder Chardonnay, een Italiaanse witte wijn uit Alto Adige, is helder en fonkelend strogeel van kleur met lichte groene schakeringen. Delicate aroma’s met uitgesproken tonen van subtropisch fruit. Vrij intens van smaak, medium bodied structuur, ondersteund door frisse zuren.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn als aperitief, bij voorgerechten, salades, zeevis en schelp- en schaaldieren, kip en pastagerechten.

Meer informatie
Product Alois Lageder Chardonnay
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type Witte wijn, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 16,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl