Alois Lageder Pinot Bianco

Alois Lageder Pinot Bianco

Alois Lageder Pinot Grigio

Alois Lageder Pinot Grigio

Alois Lageder Chardonnay

€ 17,95
SKU
RES-1258
Alois Lageder Chardonnay is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Alois Lageder Chardonnay 

Alois Lageder produceert een Chardonnay-wijn in hun assortiment van wijnen. Als een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in Alto Adige, Italië, heeft Alois Lageder een sterke reputatie opgebouwd voor hun hoogwaardige en karaktervolle wijnen, inclusief hun Chardonnay.

De Chardonnay-druif is wereldwijd bekend en geliefd vanwege zijn vermogen om een breed scala aan stijlen te produceren, afhankelijk van de wijnmakerij en het terroir. Alois Lageder's Chardonnay wordt geteeld in de regio Alto Adige, waar het klimaat en de bodem bijdragen aan de kenmerken van de wijn.

De Chardonnay van Alois Lageder heeft een heldere gele kleur en biedt aroma's van rijpe tropische vruchten, citrusvruchten en subtiele tonen van vanille en eikenhou. Het heeft een medium tot volle body, een goede zuurgraad en een evenwichtige structuur.

Wijn - Spijs

De Chardonnay van Alois Lageder kan goed samengaan met een verscheidenheid aan gerechten, zoals gevogelte, vis, schaaldieren, romige pasta's en zachte kazen. Het kan ook op zichzelf worden genoten als een verfrissende en elegante witte wijn.

Alois Lageder Chardonnay

Alois Lageder Chardonnay is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Chardonnay druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Alois Lageder

Alois Lageder is een bekend wijnhuis gevestigd in Alto Adige, Italië. Het is een familiebedrijf dat al generaties lang wijn produceert en staat bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en biologische landbouwpraktijken.

Het wijnhuis werd opgericht in 1823 en wordt momenteel geleid door de vijfde en zesde generatie van de Lageder-familie. Alois Lageder heeft wijngaarden verspreid over verschillende subregio's van Alto Adige, waaronder de Dolomieten, waar ze profiteren van de gunstige ligging en het microklimaat van het gebied.

Het wijnassortiment van Alois Lageder omvat een breed scala aan witte en rode wijnen, evenals mousserende wijnen. Ze zijn toegewijd aan het produceren van wijnen die het terroir van Alto Adige weerspiegelen en streven naar expressieve en evenwichtige wijnen met een duidelijke identiteit.

Het wijnhuis heeft ook een sterke focus op biologische en biodynamische wijnbouw. Ze werken volgens duurzame principes en hebben certificeringen voor biologische en biodynamische landbouw. Dit betekent dat ze werken met respect voor het milieu en de natuurlijke ecosystemen in hun wijngaarden.

Meer informatie
Product Alois Lageder Chardonnay
Land Italië
Producent - Brand Alois Lageder
Type wijn Wit, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Chardonnay
Prijs per fles € 17,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1