Alois Lageder Pinot Bianco

Alois Lageder Pinot Bianco (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Pinot Grigio

Alois Lageder Pinot Grigio (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 94,50
SKU
RES-1258

Alois Lageder Chardonnay

Is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Chardonnay druiven.

Alois Lageder

Wij zijn geen wijnmakers, zegt Alois Lageder, afstammeling van een familie die zich al vier generaties lang vol passie met wijn bezighoudt. Wij zien onze rol meer als die van vroedvrouw, coach en leraar. Onze taak is om de druiven in goede gezondheid en met de grootst mogelijke zorg te begeleiden en de succesvolle ontwikkeling van onze wijnen in alle opzichten aan te moedigen. In de loop van de tijd is de familie Lageder erin geslaagd verschillende wijndomeinen en wijngaarden te kopen in de beste wijngebieden van Alto Adige. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Alois Lageder, maar de volgende generatie staat al te trappelen om de zaak over te nemen.

In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen wijngaard en kelder enerzijds en de wijn in het glas anderzijds. Deze uitzonderlijk mooie wijnen blijven ons verbazen en vormen al vele jaren het fundament van onze collectie. Veel van de wijnen zijn 100% biologisch-dynamisch en Demeter gecertificeerd.

Alois Lageder Chardonnay 

Deze Italiaanse witte wijn is helder en fonkelend strogeel van kleur met lichte groene schakeringen. Delicate aroma’s met uitgesproken tonen van subtropisch fruit. Vrij intens van smaak, medium body structuur, ondersteund door fris zuur.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn als aperitief, bij voorgerechten, salades, zeevis en schelp- en schaaldieren, kip en pastagerechten.

Meer informatie
Product Alois Lageder Chardonnay
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type Witte wijn, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 15,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl