Corette Chardonnay

Corette Chardonnay

Corette Merlot

Corette Merlot

Corette Cinsault Rosé

€ 9,95
SKU
RES-080004
Corette Cinsault Rosé is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Corette Rosé

Corette Cinsault Rosé heeft een voor de streek typische lichte zalmachtige kleur en geeft geuren af van fruit als framboos en aardbei. De smaak is droog en elegant met verkwikkende frisheid.

Wijn - Spijs

Als aperitief, bij recepties, op het terras, bij de barbecue, bij antipasti, vleeswaren, gevulde groente, gegrilde vis en of zeevruchten, pasta met tomatensaus, tapas.

Wijngaarden

Deze Corette Cinsault rosé komt van wijngaarden in de regio’s binnen de Languedoc-Roussillon (Gard, Hérault en Limoux). De verschillende eigenschappen van de wijngebieden worden optimaal benut. Het resultaat is een evenwichtige wijn. De druiven uit Gard en Hérault geven de wijn rondheid en kracht. De frisheid heeft hij te danken aan het relatief koele klimaat in de Aude bij Limoux. Klassieke ‘rosé de saignée’, waarbij de hele trossen cinsault druiven worden ingeweekt in roestvrij stalen tanks tot de sappen lichte kleuring vertonen. Na enkele uren worden de sappen afgetapt. Saignée betekent letterlijk aderlating. Door persing worden de sappen gescheiden van de schillen. Bovendien wordt de jonge wijn snel gebotteld. Omdat er dan nog wat koolzuur aanwezig is, krijgt de wijn een prettige, lichte prikkeling. Dit geeft de wijn nog meer frisheid.

Corette Rosé

Corette Cinsault Rosé is een heerlijke Franse Languedoc-Roussillon wijn van Badet Clément uit Frankrijk. Deze rosé wijn is gemaakt van Cinsault druiven. 

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Corette

Corette wijnen zijn gemaakt om elke dag wijn te drinken, met een mooie prijs kwaliteits-verhouding. De wijnen worden gemaakt door Badet Clément, van Catherine en Laurent Delaunay, een groot wijnhuis dat stamt uit Bourgogne, maar ook al tijden actief is in de Languedoc-Roussillon en de zuidelijke Rhône.

Het zijn allemaal wijnen van een enkel druivenras (mono cépages), acht in totaal, in een heel rijke toegankelijke fruitige stijl. Deze wijn zijn niet alleen typerend voor hun druivenrassen, maar ook voor de streek van herkomst.

Meer informatie
Product Corette Cinsault Rosé
Land Frankrijk
Producent - Brand Corette
Type wijn Rosé
Regio Languedoc - Roussillon
Druivensoort Cinsault
Prijs per fles € 9,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 6