Deze Crema Mandorla is gemaakt op basis van Pellegrino's Marsala Fine. Een typische rijke marsala smaak met toevoeging van amandel aroma's.
Toevoeging bij de bereiding van diverse gerechten, zoete nagerechten.
Pellegrino Marsala i een Italiaanse versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op het westelijk deel van Sicilië. In 1773 is deze wijn “ontdekt” door de Engelse handelsreiziger John Woodhouse. De wijn wordt gemaakt van witte en/of blauwe druiven. Belangrijkste druivenrassen zijn: Grillo, Catarrato, Inzolia, Damaschino, Pignatello en Nero d’Avola. Marsala kent drie groepen van kleurtinten. Oro (goudgeel), Ambra (bruin/amber) en Rubino (robijnrood). De smaken gaan van secco (droog), demi secco (halfdroog) tot dolce (zoet).
Carlo Pellegrino is een echt familiebedrijf waar sinds 1880 al Marsala (versterkte wijn) en stille wijn wordt gemaakt. Inmiddels heeft de zevende generatie de dagelijkse leiding over het bedrijf, zowel in de wijngaarden als in de wijnkelder zwaaien zij de scepter. Respect, zorg, liefde en toewijding hebben altijd centraal gestaan in de lange familiegeschiedenis. Deze waarden zijn doorgegeven van vader op zoon en van moeder op dochter. Dat maakt de Pellegrino’s één van de meest gerespecteerde wijn makende families van Sicilië.
Product | Pellegrino Crema di Mandorla |
---|---|
Land | Italië |
Producent | Cantine Pellegrino |
Type wijn | Wit, Dessert |
Regio | Sicilië |
Druivensoort | Overige druiven wit |
Prijs per fles | € 9,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |
Minimum aantal flessen | 1 |