Montes Folly

Montes Folly

Diemersfontein Pinotage The Original

Diemersfontein Pinotage The Original

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris

€ 21,50
SKU
DKS-G6
De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris is een witte wijn gemaakt van 100% Pinot Gris druiven. De druiven gedijen op de kalkhoudende Zeeuwse bodem van wijngaard De Kleine Schorre in Dreischor, waardoor deze wijn een unieke expressie van het terroir van Schouwen-Duiveland verklankt.

De neus wordt gevuld met een gevarieerd palet van aroma's. De primaire aroma's van citrusfruit, zoals grapefruit en citroen, vermengen zich met hints van perzik, abrikoos en honing. De rijping op fles voegt complexiteit toe met tonen van toast, vanille en rokerigheid.

De smaak is krachtig en rond, met een aangename zuurgraad die de frisheid van de wijn bewaart. De fruitige tonen uit de neus komen terug in de smaak, aangevuld door minerale nuances die typerend zijn voor de Zeeuwse terroir. De afdronk is lang en elegant, met een subtiele ziltige toets die de herkomst van de wijn reflecteert.

Wijn - Spijs

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris is een gastronomische wijn die perfect past bij diverse gerechten. Geniet ervan bij visgerechten, schaaldieren, gevogelte, salades met gegrilde groenten of Aziatische schotels. De wijn is ook heerlijk bij een kaasplankje met zachte en pittige kazen.

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris is een heerlijke witte Nederlandse wijn van het wijnhuis De Kleine Schorre. Deze wijn is gemaakt van Pinot Gris druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C en 12°C. 

De Kleine Schorre

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

Momenteel zijn er al 54.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 hectare en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

Meer informatie
Product De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris
Land Nederland
Producent - Brand Wijnhoeve de Kleine Schorre
Type wijn Wit
Regio Zeeland
Druivensoort Pinot Gris
Prijs per fles € 21,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1