Montes Folly

Montes Folly

Diemersfontein Pinotage

Diemersfontein Pinotage

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris

€ 21,50
SKU
DKS-G6
De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris is enerzijds fris, anderzijds een tikkeltje zoet. Sappig ook, vleugje wit fruit en misschien in de achtergrond een klein rozijntje. De wijn die de druivenras Pinot gris (bekend uit de Elzas) oplevert, is zowel krachtig als bijzonder verfijnd. De wijn heeft complexe geuren en soms rokerige tonen en beschikt over een zuurgehalte dat hoog genoeg is om te kunnen ouderen.

Wijn - Spijs

Heerlijke witte wijn past goed bij gerechten met kreeft en oesters ook geschikt als aperitief.

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris is een heerlijke witte Nederlandse wijn van het wijnhuis De Kleine Schorre. Deze wijn is gemaakt van Pinot Gris druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C. 

De Kleine Schorre

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

Momenteel zijn er al 54.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 hectare en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

Meer informatie
Product De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Gris
Land Nederland
Producent Wijnhoeve de Kleine Schorre
Type wijn Wit
Regio Zeeland
Druivensoort Pinot Gris
Prijs per fles € 21,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1