Pinot Blanc Villa Wolf

Villa Wolf Pinot Blanc

Pinot Noir Villa Wolf

Villa Wolf Pinot Noir

Villa Wolf Pinot Gris

€ 9,95
SKU
RES-2552
Villa Wolf Pinot Gris is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Villa Wolf Pinot Gris

Villa Wolf Pinot Gris wordt gemaakt in een volle, droge stijl van fris fruit en een knapperige textuur. De helft van elke vintage wordt gerijpt in grote, neutrale eikenhouten vaten om diepte en complexiteit in de wijn te krijgen. De andere helft wordt gerijpt in roestvrij staal om de frisheid en het fruit in de wijn te behouden.

Zorgvuldig geoogst fruit wordt ontsteeld, zachtjes geperst en in RVS tanks koel vergist op 16°C voor 10 tot 14 dagen. Vervolgens rijpt de wijn op zijn uitgezakte, fijne gist om meer complexiteit op te bouwen. Ook bouwt de wijn zo resistentie tegen zuurstof op, waardoor hij op fles langer goed blijft. De druivensoort Pinot Gris is over de jaren ontstaan door kleurmutatie uit de blauwe druivensoort Pinot Noir. Dit gebeurde zowel in de Bourgogne als in de Duitse regio’s Baden en de Pfalz! Er werd voor het eerst betrouwbaar melding gemaakt van de druif in 1711 in Baden-Würtemberg.

Wijn - Spijs

Een uitstekende partner bij diverse soorten vis, zowel zoet- als zoutwater. Bijvoorbeeld forel, snoekbaars of meerval maar ook sushi en sashimi of met een kipsalade met paddenstoelen. Ook asperges zijn welkom!

Villa Wolf Pinot Gris

Villa Wolf Pinot Gris is een heerlijke witte wijn van het wijnhuis Villa Wolf (eigendom van Dr. Loosen) uit de Pfalz regio Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Pinot Gris druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Villa Wolf

Dit in 1756 in de Pfalz opgerichte domein behoorde twee eeuwen lang tot de toonaangevende wijnbedrijven van de streek. Na een periode van terugval was het wijnwervelwind Ernst Loosen die in 1996 de wijngaarden en wijnproductie overnam. Ernst zorgde voor een frisse wind. Hij werd uitgeroepen tot beste wijnmaker van Duitsland.

De Pfalz regio ligt tussen het Haardt gebergte en de Rijn, net ten noorden van de Franse Elzas, en is zo tegen Atlantische invloeden beschermd. Door deze beschutte ligging is het een van de warmere en drogere wijngebieden van Duitsland. Om de kwaliteit van de wijngaarden en het druivenmateriaal hoog te houden, ligt de nadruk op duurzame wijnproductie. In combinatie met de ondergrond van verweerd zandsteen levert dat pure, smaakvolle, rijke, fruitige en mooi minerale wijnen voort, die de authenticiteit van het Pfalz terroir presenteren.

Meer informatie
Product Villa Wolf Pinot Gris
Land Duitsland
Producent - Brand Weingut Villa Wolf
Type wijn Wit
Regio Pfalz
Druivensoort Pinot Gris
Prijs per fles € 9,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 6