Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Pinot Noir

Salentein Primus Pinot Noir

Salentein Primus Chardonnay

€ 43,95
SKU
VER-0469212
Salentein Primus Chardonnay is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Salentein Primus Chardonnay

Salentein Primus Chardonnay is een schitterende Argentijnse Chardonnay wijn van Bodegas Salentein uit de Salentein Primus range. De wijngaarden liggen in het hart van Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm wat resulteert in concentreerde fruitige wijnen met een mooie zuurgraad en rijpe tannine. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken. De druiven komen uit de La Pampa en de El Portillo Estate. 

De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en worden zeer voorzichtig gekneusd. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Niet warmer dan 20°C. Tijdens de fermentatie wordt de wijn in smalle Franse eiken vaten overgeheveld. Verder 10 maanden rijping op deze vaten.

De enige witte wijn uit de Primus serie en wat een icoon! Mooie goudgele en olijfgroene tinten in het glas. Een elegante neus van rijp fruit en toetsen van Frans eikenhout. Uitstekende volle structuur en een charmante afdronk.

Wijn - Spijs

Heerlijk om nu te drinken en de wijn zal zelfs winnen aan complexiteit als je de fles 5 tot 7 jaar laat ouderen. Een wijn passend bij culinaire hoogstandjes, als fazant met zuurkool stamppot of tarbot in beurre blanc.

Salentein Primus Chardonnay

Salentein Primus Chardonnay is een heerlijke witte Argentijnse wijn uit de regio Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Bodegas Salentein

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijn project van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Meer informatie
Product Salentein Primus Chardonnay
Land Argentinië
Producent Bodegas Salentein
Type wijn Wit
Regio Valle de Uco
Druivensoort Chardonnay
Prijs per fles € 43,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1