Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Pinot Noir

Salentein Primus Pinot Noir

Salentein Primus Chardonnay

€ 43,95
SKU
VER-0469212
Salentein Primus Chardonnay is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Salentein Primus Chardonnay

Salentein Primus Chardonnay is een schitterende Argentijnse Chardonnay wijn van Bodegas Salentein uit de Salentein Primus range. De wijngaarden liggen in het hart van Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm wat resulteert in concentreerde fruitige wijnen met een mooie zuurgraad en rijpe tannine. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken. De druiven komen uit de La Pampa en de El Portillo Estate. 

De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en worden zeer voorzichtig gekneusd. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Niet warmer dan 20°C. Tijdens de fermentatie wordt de wijn in smalle Franse eiken vaten overgeheveld. Verder 10 maanden rijping op deze vaten.

De enige witte wijn uit de Primus serie en wat een icoon! Mooie goudgele en olijfgroene tinten in het glas. Een elegante neus van rijp fruit en toetsen van Frans eikenhout. Uitstekende volle structuur en een charmante afdronk.

Wijn - Spijs

Heerlijk om nu te drinken en de wijn zal zelfs winnen aan complexiteit als je de fles 5 tot 7 jaar laat ouderen. Een wijn passend bij culinaire hoogstandjes, als fazant met zuurkool stamppot of tarbot in beurre blanc.

Salentein Primus Chardonnay

Salentein Primus Chardonnay is een heerlijke witte Argentijnse wijn uit de regio Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen in het hart van de Argentijnse wijnregio Mendoza, staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende wijnen en adembenemende architectuur. Opgericht in 1992 door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon, heeft Salentein zich gepositioneerd als een toonaangevende producent van premium Argentijnse wijnen. De wijngaarden van Salentein strekken zich uit over meer dan 2.000 hectare, waar hoogwaardige druiven zoals Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay gedijen in het gunstige klimaat en de vruchtbare bodem.

Een van de meest opvallende kenmerken van Bodegas Salentein is de architectuur van de wijnmakerij zelf. Ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, combineert het complex traditionele Europese en moderne Zuid-Amerikaanse architecturale elementen op een harmonieuze manier. De wijnmakerij is een architectonisch meesterwerk, met zijn opvallende ronde vormen en spitse torens die de omringende Andes-bergen weerspiegelen.

Naast het produceren van uitstekende wijnen, heeft Salentein ook een sterke toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn. De wijngaarden worden beheerd met respect voor het land en de omgeving, met praktijken zoals organische landbouw en waterbesparende technieken. Deze inspanningen dragen niet alleen bij aan de kwaliteit van de wijnen, maar ook aan het behoud van het unieke terroir van de regio voor toekomstige generaties.

Met een combinatie van vakmanschap, innovatie en een diepgewortelde verbintenis met kwaliteit, heeft Bodegas Salentein een prominente plaats veroverd in de wereld van de Argentijnse wijn. Van zijn prachtige wijnen tot zijn architecturale pracht en duurzaamheidsinspanningen, Salentein blijft een symbool van excellentie en authenticiteit in de Zuid-Amerikaanse wijnindustrie.

Meer informatie
Product Salentein Primus Chardonnay
Land Argentinië
Producent - Brand Bodegas Salentein
Type wijn Wit
Regio Valle de Uco
Druivensoort Chardonnay
Prijs per fles € 43,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1