Pesquera Crianza

Pesquera Crianza (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Riff Pinot Grigio

Alois Lageder Riff Pinot Grigio (doos van 6 flessen)

Pieropan Soave Classico (doos van 6 flessen)

€ 87,00
SKU
RES-1401

Pieropan Soave Classico

Is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Veneto. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Pieropan van Garganega en Trebbiano druiven.

Pieropan

Het wijnhuis Pieropan werd opgericht in 1880 in het hart van het middeleeuwse dorp Soave, in het historische Palazzo Pullici. Vier generaties markeerden de geschiedenis van het bedrijf, met hun eigen bijdragen aan de tijd, kennis en ondernemersgeest. Het wijnbedrijf begon met Leonildo, arts van Soave, die werd gedreven door kennis in de biologie en scheikunde.

Pieropan Soave Classico

Pieropan Soave Classico is helder, fonkelend strogeel van kleur met een groen zweempje. Een delicate neus met nuances van amandelbloesem en echte marsepein. Rijke en complexe fruittonen, goed in evenwicht gehouden door een verfrissende zuurtje dat tevens voor extra lengte in de afdronk zorgt. 

De Soave wijnen van Pieropan worden gezien als schoolvoorbeelden van topkwaliteit uit deze streek. Pieropan grossiert in medailles en prijzen, zowel nationaal als internationaal.

Wijn - Spijs

Typische voorjaarswijn, in het bijzonder extra lekker bij asperges, al dan niet in combinatie met zeevruchten, vis of schaaldieren (gamba’s, zeekreeft, rivierkreeftjes). Ook aanbevolen bij groente, antipasti en voorgerechten, pastagerechten in lichte (witte) sauzen, vis van zoet- en zoutwater, en groentesoepen.

Meer informatie
Product Pieropan Soave Classico
Land Italië
Producent Azienda Agricola Pieropan
Type Witte wijn
Regio Veneto
Druivensoort Garganega, Trebbiano
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl