Condado De Haza Crianza

Condado De Haza Crianza (doos van 6 flessen)

Artadi Vinas de Gain

Artadi Viñas de Gain (doos van 6 flessen)

Dehesa La Granja (doos van 6 flessen)

€ 81,00
SKU
RES-2001

Alejandro Fernández

In het midden van de jaren tachtig ontdekte Fernández een verlaten heuvelflank aan de oevers van de rivier de Duero. De omstandigheden voor kwaliteits-wijnbouw waren aanwezig: een ligging op het zuiden, een lichte helling van de top van de heuvel tot de rivier en een mozaïek van bodemtypes, met kiezels, klei en kalk voor de nodige nuances. Na drie jaar hard onderhandelen met de eigenaren van de vele individuele percelen kon Alejandro Fernández in 1989 hier zijn eerste 80 hectare aan wijngaarden aanplanten. Het domein Condado de Haza, genoemd naar de nabije stad Haza, is inmiddels bijna 200 hectare groot.

Dehesa La Granja

Is een heerlijke Spaanse rode wijn uit de regio Tierra del Vino de Zamora Spanje.

Deze wijn is gemaakt van Tempranillo druiven. Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Dehesa La Granja 

Dehesa La Granja, een Tierra del Vino de Zamora wijn, heeft een mooie donker kersenrood van kleur met een granaat rode ring. Warm en aromatisch in de neus met zuivere nuances van getoast hout, zwart en rood fruit en een hint van specerijen. In de mond, vol, rond en mild, goed evenwicht tussen het rijpe fruit en de tannines van het hout, met een hint van zwoele vanille in de lange en aanhoudende afdronk.

In de jaren negentig van de vorige eeuw kocht Alejandro Fernández een uniek domein in het historische Zamora. Toen nog een vergeten wijnstreek. Deze regio ten westen van Toro was al bij de Romeinen bekend als uitstekende plek voor wijnbouw. Misschien wel het meest in het oog springend zijn de indrukwekkende wijnkelders die hier halverwege de achttiende eeuw zijn gegraven. Ze bieden perfecte condities voor de rijping van de wijnen. De wijn, die gemaakt wordt van druiven van oude stokken en daarna een houtlagering van 24 maanden krijgt, is een relatief onbekende parel uit het portfolio van Alejandro en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij geroosterd of gegrild lamsvlees, rood vlees, wild en gerijpte harde kazen, in het bijzonder schapenkaas!

Meer informatie
Product Dehesa La Granja
Land Spanje
Producent Alejandro Fernández
Type Rode wijn
Regio Ribera del Duero
Druivensoort Tempranillo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 13,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl