Condado De Haza Crianza

Condado de Haza Crianza

Artadi Vinas de Gain

Artadi Viñas de Gain

Dehesa La Granja

€ 13,50
SKU
RES-2001
Dehesa La Granja is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Dehesa La Granja 

Dehesa La Granja is een wijn geproduceerd door Grupo Pesquera, het wijnhuis opgericht door Alejandro Fernández, in de regio Castilla y León in Spanje. Het is een wijn die bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en expressie van de Tempranillo-druif. Dehesa La Granja wordt geproduceerd in de Zamora-regio, gelegen in het westen van Spanje. Het wijnhuis heeft daar wijngaarden aangelegd op een hoogte van ongeveer 700 meter boven zeeniveau. De regio heeft een continentaal klimaat met koude winters en hete zomers, wat bijdraagt aan de rijping en concentratie van de druiven.

De wijn wordt voornamelijk gemaakt van de Tempranillo-druif, ook wel Tinto Fino genoemd in deze regio. Dehesa La Granja heeft een rijping op houten vaten ondergaan, waardoor het een zekere complexiteit en structuur verkrijgt.

Dehesa La Granja heeft doorgaans een diepe kersenrode kleur en biedt aroma's van rijp rood en zwart fruit, zoals bessen en pruimen, met tonen van vanille en kruiden van het hout. Het heeft een goede balans tussen fruitigheid, tannines en zuurgraad.

De wijn wordt gewaardeerd om zijn toegankelijkheid en soepelheid. Het is een wijn die relatief jong gedronken kan worden, maar heeft ook het potentieel om te rijpen en zich verder te ontwikkelen in de fles.

Wijn - Spijs

Dehesa La Granja is een uitstekende keuze om te combineren met gegrild vlees, stoofschotels, harde kazen en diverse Spaanse gerechten.

Dehesa La Granja

Dehesa La Granja is een heerlijke Spaanse rode wijn uit de regio Tierra del Vino de Zamora Spanje. Deze wijn is gemaakt van Tempranillo druiven.

Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 16°C en 18°C.

Alejandro Fernández

Alejandro Fernández is een bekende Spaanse wijnmaker en oprichter van het wijnhuis "Grupo Pesquera". Hij is een pionier in de productie van hoogwaardige wijnen in de Ribera del Duero-regio in Spanje. Geboren in 1932 in La Mancha, begon Alejandro Fernández zijn carrière in de wijnbouw in de jaren 1970. Hij was een van de eerste wijnmakers die het potentieel van de Tinto Fino-druif (lokaal bekend als Tempranillo) in de Ribera del Duero-regio herkende. Hij plantte wijngaarden op hooggelegen percelen en introduceerde moderne technieken in de wijnproductie.

Het wijnhuis Grupo Pesquera, opgericht door Alejandro Fernández, heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van karaktervolle en expressieve rode wijnen. Hun wijnen zijn vaak gemaakt van 100% Tempranillo-druiven en worden gekenmerkt door diepe kleuren, intense aroma's van rijp fruit, kruiden en vanille, en een uitstekende structuur.

De meest bekende wijn van Alejandro Fernández is "Tinto Pesquera", een iconische wijn die wereldwijd erkenning heeft gekregen. Andere opmerkelijke wijnen van Grupo Pesquera zijn "Condado de Haza" en "Dehesa la Granja".

Alejandro Fernández heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdrage aan de Spaanse wijnindustrie, waaronder de prestigieuze "Premio Nacional de Gastronomía" in Spanje.

Meer informatie
Product Dehesa La Granja
Land Spanje
Producent - Brand Alejandro Fernández
Type wijn Rood
Regio Ribera del Duero
Druivensoort Tempranillo
Prijs per fles € 13,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 6