Marcel Deiss Grasberg

Marcel Deiss Grasberg

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Auxerrois

€ 18,50
SKU
DKS-A6

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Auxerrois

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Auxerrois is levendig en fris met aroma's van appel, citrus, perzik en peer. Auxerrois is een Pinot Blanc variant, echter met een laag zuurgehalte en wat extractrijker dan de Pinot Blanc. Het druivenras Auxerrois kleurt de smaak van deze harmonieuze Cuvée.

Wijn - Spijs

Heerlijke witte wijn bij visgerechten als bijvoorbeeld gebakken tong.

(Deze wijn wordt geschonken is de KLM World Businessclass)

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Auxerrois

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Auxerrois is een heerlijke witte Nederlandse wijn van het wijnhuis De Kleine Schorre. Deze wijn is gemaakt van Auxerrois druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 8°C and 12°C. 

De Kleine Schorre

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

Momenteel zijn er al 54.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 hectare en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

Meer informatie
Product De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Auxerrois
Land Nederland
Producent Wijnhoeve de Kleine Schorre
Type wijn Wit
Regio Zeeland
Druivensoort Overige druiven wit
Prijs per fles € 18,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1