De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Auxerrois

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Auxerrois

Kendall Jackson Vintners Reserve Chardonnay

Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner

€ 17,95
SKU
DKS-R6
De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner

Rivaner is een druivenras dat ook bekend staat als Müller-Thurgau. Het is een hybride druivenras dat veel wordt verbouwd in Duitsland en andere delen van Europa.

De Rivaner van De Kleine Schorre is een witte wijn die wordt geproduceerd van Rivaner druiven die groeien op de wijngaard op Schouwen-Duiveland. Het is een lichte en frisse wijn met een verfijnd karakter. De wijn bezit aroma's van citrusvruchten, peren en bloemen vertonen. In de smaak heeft de Rivaner fruitige tonen, een verfrissende zuurgraad en een lichte body.

Wijn - Spijs

Door zijn lichte zoetje en zijn frisheid laat deze wijn zich geweldig combineren met Zeeuwse Zilte Zaligheden als kreeft, garnalen en crab. Zeker ook pittige gerechten en salades zijn een goede combinatie.

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner is een heerlijke witte Nederlandse wijn van het wijnhuis De Kleine Schorre. Deze wijn is gemaakt van Rivaner druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 8°C en 10°C. 

De Kleine Schorre

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

Momenteel zijn er al 54.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 hectare en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

Meer informatie
Product De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner
Land Nederland
Producent - Brand Wijnhoeve de Kleine Schorre
Type wijn Wit
Regio Zeeland
Druivensoort Overige druiven wit
Prijs per fles € 17,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1