De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Auxerrois

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Auxerrois (doos van 6 flessen)

Torres Coronas

Torres Coronas (doos van 6 flessen)

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner (doos van 6 flessen)

€ 95,70
SKU
DKS-R6

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner

Is een heerlijke witte Nederlandse wijn van het wijnhuis De Kleine Schorre. Deze wijn is gemaakt van Rivaner druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 8°C and 12°C. 

De Kleine Schorre

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

Momenteel zijn er al 54.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 hectare en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner

Deze wijn uit Schouwen-Duiveland is bijzonder fris met volle fruit tonen als lychee, perzik en peer, een licht sprankeltje maakt deze wijn compleet.

Wijn - Spijs

Door zijn lichte zoetje en zijn frisheid laat deze wijn zich geweldig combineren met Zeeuwse Zilte Zaligheden als kreeft, garnalen en crab. Zeker ook pittige gerechten en salades zijn een goede combinatie.

Meer informatie
Product De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Rivaner
Land Nederland
Producent de Kleine Schorre
Type Witte wijn
Regio Zeeland
Druivensoort Rivaner
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 15,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl