Faustino Cava Semi Seco

Faustino Cava Semi Seco

Faustino Crianza

Faustino Crianza

Faustino Cava Brut Reserva

€ 11,95
SKU
MON-211
Faustino Cava Brut Reserva is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Faustino Cava Brut Reserva 

Faustino Cava Brut Reserva is een mousserende wijn (Cava) geproduceerd door Bodegas Faustino, een gerenommeerd wijnhuis in de Rioja-regio van Spanje. Cava is een Spaanse mousserende wijn die op dezelfde traditionele methode wordt geproduceerd als Champagne, maar dan in een andere regio.

Brut Reserva is een term die wordt gebruikt om het suikergehalte van de wijn aan te geven. In het geval van Cava betekent "Brut" dat de wijn droog is, met weinig tot geen restsuiker na de fermentatie. "Reserva" duidt op een rijpingsperiode die langer is dan de minimale wettelijke vereisten voor Cava, wat resulteert in een complexere en meer verfijnde smaak.

Faustino Cava Brut Reserva is bleekgeel van kleur met een fijne, lang aanhoudende mousse. Deze wijn heeft een intens fris parfum met aroma´s van fruit en een vleugje bloesem. Strak droog van smaak, complex met mooie tonen van rijp fruit en een lange, licht mineralige afdronk.

Wijn - Spijs

Het is een verfrissende en elegante wijn die uitstekend geschikt is als aperitief, bij feestelijke gelegenheden, of als begeleiding bij lichtere gerechten.

Faustino Cava Brut Reserva

Faustino Cava Brut Reserva is een heerlijke Spaanse mousserende wijn uit de regio Rioja in Spanje. Deze wijn is gemaakt van Macabeo en Chardonnay druiven.

Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 6°C en 8°C.

Bodegas Faustino

Bodegas Faustino is een Spaans wijnhuis dat wereldwijd bekend staat om zijn kwaliteitswijnen uit de Rioja-regio. Het wijnhuis is gevestigd in de stad Oyón in de provincie Álava, in de noordelijke regio La Rioja, Spanje. Bodegas Faustino heeft een lange geschiedenis in de wijnbouw, die teruggaat tot 1861, toen het werd opgericht door Eleuterio Martinez Arzok.

Het wijnhuis wordt nog steeds beheerd door de familie Martinez en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze en traditionele wijnproducenten in Rioja. Ze hebben een uitgestrekte wijngaard in verschillende subregio's van Rioja, waar ze druiven van hoge kwaliteit telen, zoals Tempranillo, Graciano, Mazuelo en Viura.

Bodegas Faustino staat vooral bekend om zijn rode wijnen, met name de Crianza-, Reserva- en Gran Reserva-wijnen. Deze wijnen worden vaak gemaakt van een blend van verschillende druivensoorten, waarbij Tempranillo meestal de belangrijkste component is. De Crianza-wijnen worden korter gerijpt dan de Reserva's en Gran Reserva's, wat resulteert in wijnen met verschillende stijlen en karakteristieken.

De Reserva-wijnen worden minimaal een aantal jaren gerijpt, waarvan een deel in eikenhouten vaten, wat zorgt voor extra complexiteit en rijping. De Gran Reserva-wijnen ondergaan een aanzienlijk langere rijping, vaak enkele jaren in eikenhouten vaten en vervolgens nog enkele jaren op fles, voordat ze op de markt worden gebracht. Deze wijnen zijn doorgaans eleganter, verfijnder en hebben een uitstekend rijpingspotentieel.

Bodegas Faustino produceert ook witte en rosé wijnen, maar het zijn voornamelijk hun rode Rioja-wijnen die internationaal veel erkenning hebben gekregen.

Meer informatie
Product Faustino Cava Brut Reserva
Land Spanje
Producent - Brand Bodegas Faustino
Type wijn Mousserend
Regio Penedès
Druivensoort Overige druiven wit
Prijs per fles € 11,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 6