Faustino Cava Brut Reserva

Faustino Cava Brut Reserva

Condado De Haza Crianza

Condado de Haza Crianza

Faustino Crianza

€ 9,95
SKU
MON-213
Faustino Crianza is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Faustino Crianza 

Faustino Crianza is een rode wijn geproduceerd door Bodegas Faustino, een gerenommeerd wijnhuis in de Rioja-regio van Spanje.

Crianza is een classificatie die wordt gebruikt voor rode wijnen uit de Rioja-regio die een bepaalde rijpingsperiode hebben ondergaan voordat ze worden vrijgegeven voor consumptie. Voor rode Crianza-wijnen uit de Rioja moet de wijn minimaal twee jaar rijpen, waarvan ten minste één jaar in eikenhouten vaten en het resterende jaar op fles voordat deze wordt vrijgegeven. Deze rijpingsperiode geeft de wijn een mooi evenwicht tussen fruitige aroma's en de invloed van eikenhout, wat resulteert in een toegankelijke en veelzijdige stijl.

Faustino Crianza wordt gemaakt van Tempranillo druiven. De wijn heeft een heldere robijnrode kleur en biedt aroma's van rijp rood fruit, zoals kersen en bessen, gecombineerd met tonen van vanille, kruiden en een vleugje eikenhout vanwege de rijping.

Wijn - Spijs

Faustino Crianza is een populaire en betaalbare wijn die een breed scala aan gerechten kan begeleiden. Het is een veelzijdige wijn die goed samengaat met gegrild vlees, pastagerechten, tapas, en harde kazen.

Faustino Crianza

Faustino Crianza is een heerlijke Spaanse rode wijn uit de regio Rioja in Spanje. Deze wijn is gemaakt van Tempranillo druiven.

Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 16°C en 18°C.

Bodegas Faustino

Bodegas Faustino is een Spaans wijnhuis dat wereldwijd bekend staat om zijn kwaliteitswijnen uit de Rioja-regio. Het wijnhuis is gevestigd in de stad Oyón in de provincie Álava, in de noordelijke regio La Rioja, Spanje. Bodegas Faustino heeft een lange geschiedenis in de wijnbouw, die teruggaat tot 1861, toen het werd opgericht door Eleuterio Martinez Arzok.

Het wijnhuis wordt nog steeds beheerd door de familie Martinez en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze en traditionele wijnproducenten in Rioja. Ze hebben een uitgestrekte wijngaard in verschillende subregio's van Rioja, waar ze druiven van hoge kwaliteit telen, zoals Tempranillo, Graciano, Mazuelo en Viura.

Bodegas Faustino staat vooral bekend om zijn rode wijnen, met name de Crianza-, Reserva- en Gran Reserva-wijnen. Deze wijnen worden vaak gemaakt van een blend van verschillende druivensoorten, waarbij Tempranillo meestal de belangrijkste component is. De Crianza-wijnen worden korter gerijpt dan de Reserva's en Gran Reserva's, wat resulteert in wijnen met verschillende stijlen en karakteristieken.

De Reserva-wijnen worden minimaal een aantal jaren gerijpt, waarvan een deel in eikenhouten vaten, wat zorgt voor extra complexiteit en rijping. De Gran Reserva-wijnen ondergaan een aanzienlijk langere rijping, vaak enkele jaren in eikenhouten vaten en vervolgens nog enkele jaren op fles, voordat ze op de markt worden gebracht. Deze wijnen zijn doorgaans eleganter, verfijnder en hebben een uitstekend rijpingspotentieel.

Bodegas Faustino produceert ook witte en rosé wijnen, maar het zijn voornamelijk hun rode Rioja-wijnen die internationaal veel erkenning hebben gekregen.

Meer informatie
Product Faustino Crianza
Land Spanje
Producent - Brand Bodegas Faustino
Type wijn Rood
Regio Rioja
Druivensoort Tempranillo
Prijs per fles € 9,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 6