Mastroberardino Greco di Tufo

Mastroberardino Greco di Tufo

Mastroberardino Falanghina del Sannio

Mastroberardino Falanghina del Sannio

Mastroberardino Radici Fiano di Avellino

€ 17,50
SKU
TP-324113
Mastroberardino Radici Fiano di Avellino is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Mastroberardino Radici Fiano di Avellino

Mastroberardino Radici Fiano di Avellino is een specifieke wijn geproduceerd door Azienda Vinicola Mastroberardino in de regio Campania, Italië. Het is een opmerkelijke uitdrukking van de Fiano di Avellino DOCG, een witte wijn met een lange geschiedenis en een uitstekende reputatie. Radici, wat "wortels" betekent in het Italiaans, is de naam van het project van Mastroberardino dat gericht is op het behoud en de bevordering van inheemse druivensoorten. De Mastroberardino Radici Fiano di Avellino wordt geproduceerd van Fiano-druiven die worden geteeld in de wijngaarden rond de stad Avellino in Campania.

De Fiano-druivensoort staat bekend om zijn complexiteit en verfijning. Mastroberardino staat bekend als een van de belangrijkste producenten die zich toeleggen op het behoud en de kwaliteit van Fiano di Avellino.

Mastroberardino Radici Fiano di Avellino heeft een strogele kleur met gouden reflecties. Het heeft een uitgesproken aroma van rijp fruit, zoals perzik, peer en ananas, gecombineerd met bloemige tonen en hints van amandelen. De wijn heeft een volle body en een levendige zuurgraad, wat bijdraagt aan de frisheid en de balans. Het heeft een opmerkelijke structuur en een lange afdronk. Naarmate de wijn rijpt, kan hij extra complexiteit ontwikkelen en een breder scala aan smaakprofielen onthullen.

De wijn belichaamt de kenmerken van de Fiano-druivensoort en de regio Campania, en is een voorbeeld van Mastroberardino's toewijding aan het behoud van inheemse druiven en het produceren van kwaliteitswijnen die de terroir expressie weerspiegelen.

Wijn - Spijs

Mastroberardino Radici Fiano di Avellino kan goed samengaan met diverse gerechten, waaronder zeevruchten, gegrilde vis, wit vlees, pasta's met romige sauzen en zachte kazen. Het is ook een uitstekende wijn om van te genieten als aperitief.

Mastroberardino Radici Fiano di Avellino

Mastroberardino Radici Fiano di Avellino is een Italiaanse witte wijn uit Campania Italië. Deze wijn is gemaakt van 100 %  Fiano di Avellino druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 8°C en 10°C.

Azienda Vinicola Mastroberardino

Azienda Vinicola Mastroberardino is een bekend wijnhuis in Italië, gevestigd in de regio Campania. Het is een historisch wijnhuis dat al meer dan 200 jaar actief is en staat bekend om zijn traditionele benadering van wijnproductie en het behoud van inheemse druivensoorten. Mastroberardino is vooral beroemd om zijn werk met de inheemse druivensoorten van Campania, zoals Aglianico, Fiano di Avellino, Greco di Tufo en Lacryma Christi. Ze hebben een belangrijke rol gespeeld in het behoud en de promotie van deze druivensoorten, die een rijke geschiedenis en unieke karakteristieken hebben.

Het wijnhuis heeft wijngaarden verspreid over verschillende subregio's van Campania, waarbij ze de terroirexpressie en diversiteit van de regio benadrukken. Mastroberardino hecht veel waarde aan het behoud van het cultureel erfgoed en de tradities van de regio in hun wijnproductie.

Mastroberardino produceert een breed scala aan wijnen, variërend van stille witte en rode wijnen tot mousserende wijnen en zoete wijnen. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd voor hun premium selecties en single-vineyard wijnen, die het beste van de regio weerspiegelen. De wijnen van Azienda Vinicola Mastroberardino hebben vaak een uitstekende balans, complexiteit en een lange levensduur. Ze worden gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld vanwege hun kwaliteit en de mogelijkheid om de karakteristieken van Campania's inheemse druivensoorten tot uitdrukking te brengen.

Kortom, Azienda Vinicola Mastroberardino is een gerenommeerd wijnhuis in Campania, Italië, dat bekend staat om zijn inzet voor het behoud van inheemse druivensoorten en traditionele wijnproductie. Hun wijnen belichamen de unieke smaken en het erfgoed van de regio en zijn geliefd bij wijnliefhebbers wereldwijd.

Meer informatie
Product Mastroberardino Radici Fiano di Avellino
Land Italië
Producent - Brand Mastroberardino Campania
Type wijn Wit
Regio Campania
Druivensoort Overige druiven wit
Prijs per fles € 17,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1