d'Arenberg The Stump Jump Lightly Wooded Chardonnay

d'Arenberg The Stump Jump Lightly Wooded Chardonnay (doos van 6 flessen)

Wirra Wirra The 12th Man Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 115,50
SKU
RES-0917002

Wirra Wirra The 12th Man Chardonnay

Is een heerlijke Australische witte wijn uit de Adelaide regio. Deze witte wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Wirra Wirra

De Aboriginal naam ‘Wirra Wirra’ betekent ‘tussen de gombomen’. De wijnen van stichter Bob Wigley, in het bijzonder van de Syrah druif, vonden grote aftrek in London. De wijnen worden al meer dan 100 jaar over de wereld geëxporteerd. In 1936 werden de meeste wijngaarden door de familie verkocht en de wijnkelders raakten in onbruik. In 1969 kochten Greg en Roger Trott, de vervallen winery en wat omringend terrein. De twee volle neven brachten hun eigen wijngaarden in het nieuwe bedrijf en begonnen wijn te maken, geholpen door de locale wijnproducenten.

Wirra Wirra The 12th Man Chardonnay

Wirra Wirra The 12th Man Chardonnay is licht strogeel van kleur met een groen zweempje. Complexe neus met terroir specifieke aroma’s van nashi peer en pitvruchten, aangevuld met herinneringen aan de gisting en opvoeding op hout. Intense, frisse citrusvruchten aroma’s ondersteund door warme houtnuances. Levendige, zuivere en frisse finale.

Wijn - Spijs

Favoriete 'down-under' combinaties: gebakken taart van vijg en roquefort met een salade van nashi peer, ruccola, walnoten en pancetta of heel geroosterde zalm met een basilicum mayonaise. Eveneens aanbevolen bij rijke gerechten met zeedieren, kalf of kwartels.

Meer informatie
Product Wirra Wirra The 12th Man Chardonnay
Land Australië
Producent Wirra Wirra
Type Witte wijn
Regio McLaren Vale
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 19,25
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl