Merlot Alturis

Altùris Merlot

Sauvignon Alturis

Altùris Sauvignon

Alturis Pinot Grigio

€ 12,50
SKU
TP-318101
Alturis Pinot Grigio is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Altùris Pinot Grigio

Alturis Pinot Grigio is een witte wijn geproduceerd door Azienda Agricola Alturis, gelegen in de regio Friuli-Venezia Giulia in Italië. Deze wijn is gemaakt van de Pinot Grigio-druivensoort, ook bekend als Pinot Gris in andere delen van de wereld.

De Alturis Pinot Grigio heeft een heldere, lichtgele kleur. Het heeft een verfrissend aroma van citrusvruchten, zoals citroen en grapefruit, met subtiele tonen van rijpe peren en bloemen. Op het palet biedt de Alturis Pinot Grigio een levendige en fruitige smaak. Het heeft een goede zuurgraad die de frisheid en levendigheid van de citrus- en perensmaken benadrukt. De wijn heeft een medium body en een verfijnde textuur, met een evenwichtige en verfrissende afdronk.

Met zijn levendige karakter en fruitige expressie toont de Alturis Pinot Grigio de aandacht voor detail en kwaliteit die Azienda Agricola Alturis nastreeft in hun wijnproductie. Het is een verfrissende en smaakvolle witte wijn die de kenmerkende eigenschappen van de Pinot Grigio-druif en het terroir van Friuli-Venezia Giulia weerspiegelt.

Wijn - Spijs

De Alturis Pinot Grigio is een veelzijdige wijn die goed past bij verschillende gelegenheden. Het is een uitstekende keuze als aperitief wijn, maar kan ook worden gecombineerd met lichte gerechten zoals vis, schaal- en schelpdieren, salades en zachte kazen.

Altùris Pinot Grigio

Altùris Pinot Grigio is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit Friuli. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alturis van Pinot Grigio druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C

Azienda Agricola Altùris

In het uiterste noordoosten van Italië, dicht bij Venetië en op korte loopafstand van Cividale del Friuli aan de grens met Oostenrijk en Slovenië, profiteren de wijnstokken van Altùris van een uniek microklimaat. De Julische Alpen beschermen hen tegen de koude winden van het noorden, terwijl de wind uit de Adriatische Zee het klimaat verzacht, waardoor de wijngaarden uitzonderlijke omstandigheden bieden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. 

Altùris is opgericht door Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie die al drie generaties lang symbool staat voor solide ondernemerschap in de wijnwereld. De prachtige heuvels van Friuli worden in hun moedertaal "Altùris" genoemd. Het wijnhuis is gewijd aan het creëren van unieke wijnen, geschikt voor alle geuren en aroma's van onze territoriale druiven.

Naast hun focus op wijnkwaliteit, hecht Azienda Agricola Altùris ook veel waarde aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Ze streven ernaar om de impact van hun wijnproductie op het milieu te minimaliseren en hebben verschillende certificeringen op het gebied van duurzaamheid behaald.

Azienda Agricola Altùris is een wijnhuis dat bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit, authenticiteit en duurzaamheid. Hun wijnen zijn een weerspiegeling van de unieke kenmerken van de Friuli-regio en zijn geliefd bij wijnliefhebbers wereldwijd.

Friuli wijn

Friuli bezit een licht glooiend landschap en grenst aan de regio's Veneto, Oostenrijk, Slovenië en aan de Adriatische Zee. De hoofdstad van Friuli is Triëst. De bekendste witte wijnen uit deze regio zijn gemaakt van onder meer Pinot Blanco, Pinot Grigio, Riesling, Traminer en Chardonnay druiven. De bekendste rode wijnen komen van de Merlot, Cabernet Sauvignon en Refosco druiven.

Meer informatie
Product Altùris Pinot Grigio
Land Italië
Producent - Brand Alturis
Type wijn Wit
Regio Friuli
Druivensoort Pinot Gris
Prijs per fles € 12,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1