Salentein Selection Sauvignon Blanc

Salentein Selection Sauvignon Blanc

Salentein Barrel Selection Malbec

Salentein Barrel Selection Malbec

Salentein Barrel Selection Chardonnay

€ 15,95
SKU
VER-0469124
Salentein Barrel Selection Chardonnay is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Salentein Barrel Selection Chardonnay

Salentein Barrel Selection Chardonnay is een heerlijke Argentijnse Chardonnay van wijnhuis Salentein. De wijngaarden liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke fruitige en rijpe karakteristieken.

De druiven worden met de hand geplukt. Een combinatie van moderne en traditionele technieken wordt gebruikt. Salentein Chardonnay is een zonnige, stralende en goudgele Argentijnse chardonnay. Elegant en romig. Vol, rijk en zwoel aroma van vanille, honing, caramel, banaan, rijpe ananas en ander tropisch fruit. Ook in de smaak komt dit goed terug in combinatie met fijne vanille en een lichte 'toast' sensatie.

Wijn - Spijs

Uitstekende begeleider van visgerechten. Ga voor zeebaars, gebakken tong of gegrilde tonijn, dit in combinatie met deze Barrel Selection Chardonnay is pure verwennerij!

Salentein Barrel Selection Chardonnay

Salentein Barrel Selection Chardonnay is een heerlijke witte Argentijnse wijn uit de regio Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen in het hart van de Argentijnse wijnregio Mendoza, staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende wijnen en adembenemende architectuur. Opgericht in 1992 door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon, heeft Salentein zich gepositioneerd als een toonaangevende producent van premium Argentijnse wijnen. De wijngaarden van Salentein strekken zich uit over meer dan 2.000 hectare, waar hoogwaardige druiven zoals Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay gedijen in het gunstige klimaat en de vruchtbare bodem.

Een van de meest opvallende kenmerken van Bodegas Salentein is de architectuur van de wijnmakerij zelf. Ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, combineert het complex traditionele Europese en moderne Zuid-Amerikaanse architecturale elementen op een harmonieuze manier. De wijnmakerij is een architectonisch meesterwerk, met zijn opvallende ronde vormen en spitse torens die de omringende Andes-bergen weerspiegelen.

Naast het produceren van uitstekende wijnen, heeft Salentein ook een sterke toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn. De wijngaarden worden beheerd met respect voor het land en de omgeving, met praktijken zoals organische landbouw en waterbesparende technieken. Deze inspanningen dragen niet alleen bij aan de kwaliteit van de wijnen, maar ook aan het behoud van het unieke terroir van de regio voor toekomstige generaties.

Met een combinatie van vakmanschap, innovatie en een diepgewortelde verbintenis met kwaliteit, heeft Bodegas Salentein een prominente plaats veroverd in de wereld van de Argentijnse wijn. Van zijn prachtige wijnen tot zijn architecturale pracht en duurzaamheidsinspanningen, Salentein blijft een symbool van excellentie en authenticiteit in de Zuid-Amerikaanse wijnindustrie.

Meer informatie
Product Salentein Barrel Selection Chardonnay
Land Argentinië
Producent - Brand Bodegas Salentein
Type wijn Wit
Regio Valle de Uco
Druivensoort Chardonnay
Prijs per fles € 15,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1