Port

Port

Port

Port is een versterkte wijn die uitsluitend wordt geproduceerd in de Douro-vallei in het noorden van Portugal. Het wordt gemaakt door tijdens de gisting een neutrale druivenbrandewijn (brandewijn) aan de wijn toe te voegen, waardoor de gist niet alle druivensuikers omzet in alcohol en er een restzoet achterblijft. Dit resulteert in een wijn met een hoger alcoholgehalte en een rijkere, intensere smaak dan gewone wijn.

Portwijn wordt gemaakt van verschillende rode druivensoorten, waaronder Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Tinta Barroca. Er zijn verschillende stijlen van portwijn, waaronder:

Vintage Port: Dit is de meest prestigieuze en dure stijl van Portwijn. Het is gemaakt van één vintage en rijpt twee tot drie jaar in eikenhouten vaten voordat het wordt gebotteld, waar het vele jaren zal blijven rijpen. Vintage Port staat bekend om zijn diepe, rijke smaak met tonen van donker fruit, kruiden en chocolade.

Tawny Port: Dit is een Port die enkele jaren in eikenhouten vaten heeft gerijpt, waardoor het een zachte, nootachtige smaak heeft met tonen van karamel en toffee. Tawny Ports kunnen tot 40 jaar worden gerijpt, met de leeftijd aangegeven op het etiket.

Ruby Port: Dit is een Port die voor een kortere periode in eikenhouten vaten heeft gerijpt, waardoor het een heldere, fruitige smaak heeft met tonen van rode bessen en kersen.

Late Bottled Vintage (LBV) Port: Dit is een Port die is gemaakt van een enkele vintage en vier tot zes jaar heeft gerijpt in eikenhouten vaten voordat hij wordt gebotteld. LBV Ports staan bekend om hun intense smaak en zachte, fluweelachtige textuur.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 57

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 57

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst